пʼятницю, 30 листопада 2012 р.

Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана.

         В приміщенні бібліотеки у відділі  бібліотечно – інформаційних технологій Іршавської ЦРБ відбулися виборчі вечорниці «Голосуємо серцем», до яких первинна організація ветеранів приурочила відзначення ветеранами м. Іршави Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана.
      Присутні прослухали інформацію про стан соціального, економічного, правового захисту ветеранів міста і дальнійші намітки роботи ветеранської організації.
          На виборчих вечорницях були запрошені :
        Начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Іршавської РДА Марканич Юрій Михайлович – докладно розповів всім присутнім про Закон  України «Про вибори народних депутатів» ,  та про доповнення до Закону, ці зміни  більш цікавили присутніх на вечорницях, також було наголошено для кожного присутнього, щоб вони перевірили свої дані в Державному реєстрі виборців.
        Також був присутній і начальник відділу юридичного забезпечення РДА Василь Іванович Костак – він також  розповів про права та обов’язки виборців під час виборів, повідомив про те як будуть проходити вибори , скільки буде бюлетенів, а більш важлива була інформація від Василя Івановича та, що ,  якщо ж виборець зіпсує виборчий бюлетень і захоче, щоб йому його замінили, то він має підійти до членів комісії і написати відповідну заву про заміну. У такому випадку зіпсований бюлетень виборцем повертається членам комісії і вони його погашають. А на підставі заяви виборцю видають інший. Однак правом замінити бюлетень виборець може скористатися лише один раз.
         Присутні: Іван Желізняк,  Денис Добра, Роза Чедрик, Ганна Микита та інші задавали багато питань, на які юристи точно, коротко і доступно для кожного відповіли .
         Поділився з присутніми своїми планами по виборах депутатів до Верховної Ради голова міської ради Степан Степанович Бобик.  Він же нагородив грамотами міськради з нагоди Дня ветерана активних ветеранів міста: Івана Васильовича Меренич, Зою Василівну Макаренко, Єлізавету Петрівну Дарімову та Маргарету Юріївну Галас і сказав, що задоволений активністю ветеранів у громадському житті міста і побажав ветеранам м. Іршави всього найкращого.
         Голова районної ради ветеранів України, Денис Михайлович Білинець, нагородив грамотами ветеранів активістів: Розу Петрівну Чедрик, Марію Василівну Квак та Дениса Денисовича Добру.
         З нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана грамотою відділу культури райдержадміністрації був відзначений багаторічний, незмінний концертмейстер народного хору ветеранів війни та праці Віктор Петрович Світлик.
      На вечорниці завітав дитячий зразковий фольклорний ансамбль «Кирниченька»  незмінним керівником якого є Едіта Василівна Токар (Канчій) з цікавою розважально – гумористичною програмою, яка дуже сподобалась присутнім.
        Книжкова виставка бібліотечних працівників «Передвиборчі турботи» зацікавили учасників вечорниць.
          На завершення, самі ж учасники співали пісню «Про Іршаву» сл. і муз. Степана Юрійовича Овсака,  який брав участь у вечорницях і це було для нього приємним сюрпризом. А солодкий стіл надав учасникам вечорниць сил, натхнення та хорошого настрою.
 
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар