середу, 15 серпня 2012 р.


Ветерани - в строю...
         Хор «Ветеран», кістяк якого складаються учасники Великої Вітчизняної війни, недавно завітав  в табір оздоровлення та відпочинку «Юність» Ільницької школи-інтернату І-ІІІ ступенів
         Тут проходять реабілітацію учні з кардіологічною патологією і відпочивають діти із неповних малозабезпечених сімей.
      Хлопчики  та дівчатка уважно слухали сивочолих ветеранів Великої  Вітчизняно  Війни, які розповідали про цю війну, лихо, яке принесла вона людям про жертви, після воєнну розрухую.
      Іршавською районною радою ветеранів ветеранів  України (голова Д.М. Білинець) намічено низку заходів  по патріотичному вихованню підростаючого покоління. І ця зустріч – одна із них.
       Хор виконав «Пісню про Дніпро» та в’язанку «Мелодії пісень, обпалених війною» (соло на акордеоні - концетмейстра хору В.П. Світлика). Прозвучали закарпатські народні пісні «Сивий коню на морозі не паси», «Сама тому мати винна» та віночок закарпатських народних пісень Іршавщини в обробці Петра Світлика. Вірш  «Україна» читала автор М.М.Сочка, а також виконала пісню «Журавлик» місцевих авторів.
        Духовні пісні «Просимо тя  Діво» та «Молитва за Україну» , які припали до душі, присутні слухали стоячи. Майстерно вела концертну програму староста хору М.І. Глушко, виступ якого проходив під  дружні оплески відпочиваючих учнів та персоналу табора.
        Керівник табору В.М.Чепа щиро подякував за концертну програму,побажав всім міцного здоров’я, довгих років життя. Ветеранів запросили знову приїхати з концертом.

Немає коментарів:

Дописати коментар