понеділок, 17 березня 2014 р.

Народний хор ветеранів у святкуванні 200-річчя Великого Кобзаря


Народний хор ветеранів при РБК (керівник Сідор О. І.) на репетиціях активно готувався до святкування 200-річчя з дня народження Великого Кобзаря.
Учасники хору прорепетирували твори на слова Т. Г. Шевченка «Думи мої», «По діброві вітер віє», «Заповіт», «Реве та стогне Дніпр широкий» та інші.
6 березня вивчені хористами твори були виконані на читатській конференції «Вічне слово Кобзаря» на якій працівник бібліотеки зробила огляд літератури «Велике Тарасове слово» в якому були продемонстворені поетичні, прозові, мистетські видання Великого Кобзаря в Україні та світі.
Також присутні на конференції змогли проглянути фільм підготовлений працівниками відділу бібілотечно-інформаційних технологій про сторінки життєвого і творчого шляху Кобзаря «Обличчя української історії».
До учасників хору завітав голова міської ради Бобик С. С. та депутат міськради Прокоп А. А. від яких жінки-хорістки отримали вітання та подарунки з нагоди 8 березня – дня весни, любові, краси і запросили народний хор ветеранів взяти участь у літературних читаннях «Живи душа поезії Т. Г. Шевченка», які відбудуться у залі урочистих подій Іршавської міської ради на, що учасники хору із задоволенням погодились.
Виступ вчительки Іршавської ЗОШ №1 Катерина Попович про Великого Кобзаря та виступи учнів  Іршавської гімназії, ЗОШ №1 та ЗОШ №2 з творами Шевченка: Василя Олексія, Марії Терпай, Олександри Свида, Сергія Брича, Марії Химич, Злати Лівак, Ольги-Магдалини Артиш які були виконані з великою майстерністю, емоційністю і талантом промайнули непомітно.
Письменники та поети Іршавщини Василь Кузан, Василь Шкіря, Олена Вовканич та Іван Шмулига поділились своїми думками про творчість Т. Г. Шевченка, а також зачитали власні твори.
Під кінець народний хор ветеранів при РБК проспівав відому пісню на слова Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий», яка була активно підтримувана публікою та інші пісні.

Літературні читання з нагоди 200-річчя народження Великого Кобзаря показали, що народ України свято береже, шанує, передає з покоління в покоління невмирущі слова геніального поета, який віддав своє життя за Україну.












Немає коментарів:

Дописати коментар