середа, 23 квітня 2014 р.

           11 квітня у виставковому залі районного будинку культури відбулася акція «Красується Іршавська писанка».
           Учасники народного хору ветеранів, які тільки що отримали великодні пасхи від постійного спонсора голови міської ради Бобика С. С. за які йому щиро вдячні, завітали на акцію.
          Там вони познайомилися з великою перед пасхальною виставкою і побачили виготовлення писанок у різних сучасних техніках (бісеру, ниток, паперу, картону, дерева і техніці квілінгу) і розказали учасникам акції, як в давнину використовували фарби з кори та плодів дерев, овочів, трав, квітів щоб писанки були різнокольорові і старі технології писанкарства.
           Деякі хористи придбали собі писанки, які їм подобалися.
          Народний хор ветеранів (керівник Сідор О. І.) серед більш ніж 40 колективів та індивідуальних виконавців від 6-7 років і до найстарішого активного 94-річного учасника хору Цільо Михайла Михайловича, взяв участь 22 квітня у районному фестивалі духовного співу «Да святиться ім’я твоє». Хор виконав пісні «Просимо тя Діво» слова і музика Віктора Матюка, «На горі священій» слова Ю. Шипа, музика В. Кобаля.
          «Молитву за Україну» слова О. Кониського, музика М. Лисенка народний хор ветеранів виконував разом з усіма колективами учасниками фестивалю і це був прекрасний фінал фестивалю «Да святиться ім’я твоє».


 

Немає коментарів:

Дописати коментар