понеділок, 10 жовтня 2016 р.

Народному хору ветеранів при Іршавському РБК – 30 років

У рамках відзначення 576 річниці м.Іршава народний хор ветеранів відзначив 30 – ти річну діяльність.
Бік борди з зовнішньою рекламою народного хору ветеранів та урочисті торжества з нагоди річниці хору ветеранів в кафе «Галка» організував і спонсорував мер міста Іршави багаторічний шанувальник і підтримував народного хору Степан Степанович Бобик за що йому учасники хору безмежно вдячні.
Увазі присутнім був запропонований відео-фільм з фотографіями діяльності хору з 1976 року копії якого отримали всі теперішні учасники хору від начальника відділу культури і туризму при держадміністрації Вікторії Маргіта в подарунок разом з поздоровленнями.
В дальнішому естафету творчого вечора прийняли наймолодший учасник лауреат багатьох пісенних фестивалів Михайло Черничко і середнього покоління викладач сілезької ДШМ солістка Олеся Боднар, які виконали декілька сучасних музикальних творів під бурхливі оплески учасників зібрання.
Для учасників зібрання народний хор ветеранів виконав пісні, які співалися на різних етапах діяльності хору: «Спаси і помилуй нас Боже», один з пер перших творів які виконував хор віночок закарпатських народних пісень «Шуміла діброва» обр. М.Світлика, словацьку народну пісню «Там около Левочі», «Рідна верховина», сл. і муз. Кричка (соліст Семен Цібеленко) і ін..
На свято завітали керівники району і міста голова держадміністрації Олександр Горін, голова райради Віктор Симканинець, голова міста Степан Бобик, які побажали кріпкого здоров’я і творчих успіхів, благополуччя ювілярам і вручили подяки і подарунки за вагомий внесок у культурно – мистецьку діяльність хору у районі і з нагоди 30-річчя існування хору.
Із спогадами виступили колишні учасники хору: Марія Федорка, Василина Варцаба, Марія Квак.
На творчому вечорі народного хору були присутні цінувачі творчих доробок хору о.Василій (Ігнат), який вручив подяку, 92-річний учасник Другої Світової Війни, голова товариства добровольців Закарпаття Василь Рацин, керівники творчих колективів району, дочка колишнього багаторічного керівника хору Софії Василівни Стегура.
Майстерно провела програму, як і приклала багато зусиль у успішному проведенні і організації творчого вечора, як ведуча та керівник Оксана Сідор.
Цікаві гуморески розповіли запрошені Михайло Вакар та Петро Сак.
Щиро вдячні учасники хору за спонсорську допомогу Сергію Лупаку.












Немає коментарів:

Дописати коментар